Wstęp

Gotowanie jest jedną z podstawowych czynności wykonywanych przez nas w naszym codziennym życiu. Czasami mamy na to zupełnie mało czasu i zadowalamy się jakimś daniem na szybko w postaci na przykład smażonej kiełbasy z dodatkiem pomidorów z cebulką, czasem mamy na to czasu zdecydowanie więcej - jak chociażby w weekendy czy inne wolne od pracy dni. Każdy z nas ma różne podejście do gotowania - jedni lubią je mniej, inni bardziej. Dla jednych nie stanowi absolutnie najmniejszego problemu przygotowywanie fajnych posiłków codziennie, a są także i tacy, którzy jakiekolwiek gotowanie maja w bardzo głębokim poważaniu i wolą zjeść na mieście, a nie sterczeć przy garach.

Tag: kasza

Kasze

Kasze Za kaszami nie wszyscy z nas przepadają. Samo słowo „kasza” najczęściej kojarzy nam się z kaszką manną, którą wbrew własnej woli i smakowym upodobaniom musieliśmy jeść, kiedy byliśmy małymi brzdącami. Jednakże pod tym sformułowaniem kryje się naprawdę mnóstwo wspaniałych produktów, dzięki którym możemy w prosty i niedrogi sposób wzbogacić naszą codzienną dietę. Oprócz tego, że kasze nie należą do drogich produktów spożywczych, mają również i tę zaletę niezwykle dla nas istotną, że są naprawdę zdrowe. W sklepach możemy nabyć wiele gatunków kasz, a zatem będą to takie kasze jak dla przykładu: gryczana, jęczmienna, manna, jaglana, pęczak czy chociażby wspaniały kuskus (kasza ta jest o tyle wygodna i szybka w przygotowaniu, ze nie trzeba jej gotować – wystarczy zalać wrzątkiem). Możemy nabyć kasze w wersji normalnej, sypanej, często również na wagą, ale najwygodniejsza jest ta kupowana w woreczkach, które w znaczny sposób ułatwiają jej gotowanie – nic nie przylega do garnka i się nie przypali.

O nas

Są także i tacy ludzie, którzy - owszem - lubią gotować i naprawdę potrafią to robić, aczkolwiek nie znoszą robić tego na co dzień. Sami o sobie mówią, że muszą mieć po prostu natchnienie do gotowania, bo inaczej nic z tego nie będzie. Gotujemy głównie dlatego, że musimy jeść, ale także i dlatego, że bardzo lubimy jeść dobre rzeczy.